Pau Juan, sots-campió de Catalunya juvenil

Durant les vacances de Setmana Santa es va disputar, com ja ve sent habitual a l’Hotel Palas Pineda de Vila-Seca (Tarragona), el Campionat de Catalunya d’Edats, que reuneix uns 400 jugadors d’arreu de Catalunya per establir els diferents campions i campiones sub-8 a sub-18.

El Catalunya sempre presenta una delegació força reduïda, però també hem de tenir en compte l’elevat cost i també el nivell que es pot exigir a un jugador que vulgui competir en una Final de Catalunya. En poques paraules, no es tracta d’enviar un jugador que encara estigui massa verd: per això ja hi ha els campionats del CEEB.

La nostra representació es reduïa a dos jugados sub-14 (Marc Juan i Magí Bernat), i tres sub-18 (Pau Juan i els “Alejandros” Sáez i Calderón). I era en aquesta categoria, la juvenil, on teníem més opcions de rondar el podi.

Pau Juan i Sáez van començar amb força, però Sáez va perdre el tren capdavanter a la quarta ronda, precisament quan en Pau va marcar un 4 de 4 que el posaria en tot moment amb opcions de ser campió o ocupar un lloc d’honor. En Pau només va cedir contra el campió (Carles Díaz) i un parell de taules. En l’última ronda, contra el figuerenc Pinsach (finalment tercer), necessitava una carambola per ser campió i en canvi perdent podia quedar fora del podi. Per això va preferir no arriscar en un final de torres poc clar i signar les taules. Segona posició amb uns excel·lents 7 de 9.

Sáez va quedar-se amb 5,5 punts, perdent la darrera que el podria haver fet entrar en el top-5, i Calderón amb 4,5, encara amb un marge de millora que el pot aprofitar l’any vinent. En sub-14, 5 punts de Marc Juan i 4,5 d’en Magí, que els deixen per sobre del que deia el seu rànking, però que en moltes ocasions semblava que podien haver incrementat.

Es va notar la bona mà del nostre entrenador d’enguany, el GM Herminio Herráiz, que va estar present “in situ” els sis dies de joc. La seva experiència en campionats d’aquest tipus va fer-se evident.

Una trajectòria exemplar i ascendent

En Pau Juan, de 17 anys, porta anys i panys al club, més de mitja vida. I és un exemple de constància i afició al joc i a les ganes de millorar. Durant molts anys, ha anat aprenent de la mà d’entrenadors que ara ja juguen per sota seu, i cal agrair-li la seva fidelitat al club, tot i algunes opcions que se li van presentar per anar a clubs que presumien de millor pedrera. Afortunadament, el benefici ha estat recíproc i ara ja és un titular fix del primer equip (a Primera Divisió) i figurarà en l’historial de la Federació en el palmarès del Campionat Juvenil.

Aquests són alguns dels seus èxits en els seus 10 anys al club:

2006: Campió de Barcelona sub-10
2008: Campió de Barcelona sub-12
2009: Debut al primer equip, amb 12 anys, en un Collblanc – Catalunya (Preferent Barcelona)
2010: Campió de Barcelona sub-14
2011: Campió de Barcelona sub-16
2012: Ascens a Primera Divisió jugant 8 de les 10 partides amb l’equip A
2013: Títol de Mestre Català
2014: Sots-campió de Catalunya juvenil

podi Expedició CAT

 

Deixa un comentari