Presentació

escut.cec

El Catalunya Escacs Club és una entitat esportiva vinculada al barri de Sants i al Districte de Sants-Montjuïc, dedicada a la pràctica i promoció dels escacs.

Breu història:

El club es va fundar el 5 de maig de 1975, fruit de la fusió entre dos clubs rivals del barri: el Sansense i el Barcanona.

Eren anys de canvi, i el nom escollit era prou significatiu: Catalunya, ja amb la “ny” catalana.

El primer local va ser el pis del carrer Robrenyo, a tocar del c/Numància, i allà el club hi va viure fins el 1998, quan es va traslladar al carrer Masnou, en uns baixos a peu de carrer. Les dificultats econòmiques i el canvi en la vida social dels clubs va comportar un segon trasllat, en aquest cas al Casinet d’Hostafrancs, el 2004. Des de llavors el club se segueix mantenint en nombre de socis i es va consolidant com un referent dels escacs al barri i a tota Barcelona.

Des de 1999, el club s’involucra en l’organització del que esdevindria anys més tard el torneig amb més participació a l’Estat Espanyol: l’Open Internacional de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

Esportivament, el club ha competit cadascun d’aquests 39 anys en el Campionat de Catalunya per equips. La fita més alta assolida va ser les temporades 2001 i 2002, en què el primer equip va jugar a la Primera Divisió Catalana. L’ascens assolit al 2012 ha permès jugar de nou a la Primera Divisió el passat 2013, obtenint una meritòria quarta plaça en un dels grups.

A nivell social, els darrers anys ens hem consolidat amb una xifra lleugerament superior als 100 socis, distribuïts entre totes les franges d’edat.

Un pensament sobre “Presentació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s