XXVI Obert del Catalunya Escacs Club

JA TENIM 80 JUGADORS INSCRITS!!!! Premeu aquí


1.El torneig és obert a tots els jugadors amb llicència federativa en vigor. És disputarà a grup únic els dissabtes 27 de setembre, 4,11,18 d’octubre; 1,8,15,22,29 de novembre. El dissabte 25 d’octubre serà jornada de descans, degut a la celebració del Campionat de Catalunya per Equips d’Edats. Paral·lelament és jugarà un tancat de MC, els jugadors d’aquest seran convidats per l’organització

2.El torneig es jugarà pel sistema suís a 9 rondes; l’aparellament es farà mitjançant el programa informàtic “Swiss Manager”.

3.Les rondes començaran a les 16:30h. El jugador que no estigui davant el tauler passats 30 minuts des del començament de la ronda perdrà la partida per incompareixença.

4.El ritme de joc serà de 90 minuts amb un increment de 30 segons per jugada.

5.El local de joc serà Rector Triadó, 53 (Casinet d’Hostafrancs) És jugarà al primer pis, Sala 4.

6.Vàlid per a elo català, comptabilitzat de cara a l’avaluació de gener de 2015.

7.Els jugadors que no es presentin a la primera ronda sense causa justificada o bé a dues rondes, consecutives o no, quedaran eliminats del torneig.

8.Premis (els individuals de quantia econòmica no són acumulables)

1r 300€+Trofeu 2n 200€ 3r 140€ 4t 70€ i 5è 50€

Tram d’elo 1r 2n
2000 a 2149 60 €+Trofeu Inscripció gratuïta al IV Actiu del Catalunya Escacs Club
1850 a 1999 60 €+Trofeu Inscripció gratuïta al IV Actiu del Catalunya Escacs Club
1700 a 1849 60 €+Trofeu Inscripció gratuïta al IV Actiu del Catalunya Escacs Club

Trofeu al millor sub-10, sub-12, sub-14, sub-16 i +65  

9.En acabar la darrera ronda se sortejarà l’ordre dels següents sistemes de desempat: Buchholz Total, Tall de Buchholz 1, Mediana de Buchholz 1. Si l’empat persistís, s’aplicaria el desempat Progressiu.

10.Les decisions arbitrals podran ser apel·lades al Comitè de Competició. El comitè de Competició estarà format pel director del torneig i dos jugadors escollits durant la primera ronda.

11.Tota reclamació contra una decisió arbitral haurà de dirigir-se al Comitè de Competició, per escrit, i com a màxim una hora després que finalitzi la ronda, dipositant una fiança de 30 euros juntament amb la reclamació. Aquesta quantitat serà retornada en cas que la decisió sigui favorable al reclamant, o si el Comitè estima que la reclamació era procedent. Les decisions d’aquest comitè seran inapel·lables.

12.Director del Torneig: (AF) Jordi Morcillo  Àrbitre principal:(AI) Carlos Giménez

13.Drets d’inscripció:  General: 27 €                                                                           Menors de 18 anys (nascuts el 1996 i posteriors):  24 €                                       Majors de 65 anys (nascuts el 1949 i anteriors): 24 €                                               Socis Catalunya Escacs Club: 22 €

En tots els casos, hi haurà un descompte de 2€ en la inscripció ingressant la quantitat abans del 24 de setembre, al següent número de compte: ES75 – 2100 – 0708 – 83 – 0100188405 (La Caixa) Indicant al concepte “Open + nom del jugador”

14.L’organització es reserva el dret de rebutjar una inscripció, sempre per motius fonamentats.

15.Per inscriure’s: Telèfon: 620341266  (Jordi Morcillo)(Deixar missatge a la bústia de veu, enviar SMS o missatge de WhatsappEmail:catalunyaescacs@gmail.com La inscripció es considerarà acceptada un cop es confirmi per part de l’organització.

Termini: Dijous 25 de setembre a les 22:00h o en esgotar-se el número de places

Divendres 26 de setembre a les 21:00h es farà públic l’aparellament de la primera ronda a la web: http://www.chess-results.com

16.Les places estan limitades a 110 jugadors. Quan aquestes places s’esgotin, s’obrirà una llista d’espera, per rigorós ordre d’inscripció, destinada a cobrir possibles baixes que es produïssin en la primera ronda.

17.A excepció de la primera ronda (veure punt 15), els aparellaments es faran públics cada dilluns anterior a la ronda, a les 21h. Si un jugador demana no ser aparellat, caldrà que ho faci durant la ronda anterior, dirigint-se a l’àrbitre, o bé utilitzant les vies de contacte (veure punt 15) abans del dilluns a les 18h.

18.El nombre màxim de rondes en què es pot demanar no ser aparellat (bye) serà de 2.

19.Queda totalment prohibit l’ús de telèfons mòbils al recinte de joc, i de qualsevol altre aparell de comunicació. En tot moment, aquests dispositius (mòbils o aparells) hauran de romandre completament apagats i guardats de manera que no siguin visibles. En cas d’infracció s’aplicaran les següents sancions:

– Si el telèfon mòbil o aparell està connectat, el jugador rebrà una advertència.

– Si el telèfon o aparell emet un so durant la ronda, o el jugador fa ús de qualsevol mena, aquest jugador perdrà la partida.

– Si un jugador fa ús del telèfon per rebre ajuda externa, aquest serà expulsat de la competició sense dret a cap mena de reemborsament de la inscripció.

20.Qualsevol punt no previst en el present reglament es resoldrà aplicant la normativa de la FCE, i en general la de la FIDE.

21.La participació en el torneig, suposa, per part del jugador l’acceptació d’aquestes normes.

Barcelona a 1 de juliol de 2014

ANNEX. DEFINICIÓ DELS DESEMPATS

  • Buchholz total: Consisteix en la suma dels punts de tots els oponents del jugador.
  • Tall de Buchholz 1: Consisteix en la suma dels punts de tots els oponents del jugador, excepte el que té la puntuació més baixa.
  • Mediana de Buchholz 1: Consisteix en la suma de punts de tots els oponents del jugador, excepte els que tenen la puntuació més alta i més baixa.
  • Progressiu: Després de cada ronda un jugador té una determinada puntuació. El desempat consisteix en la suma d’aquestes puntuacions. Si l’empat persisteix, es fa el mateix càlcul traient rondes, començant per la primera.

Ajust FIDE en el Buchholz: L’ajust FIDE en el Buchholz s’aplicarà, per a les partides no jugades, com si s’hagués jugat contra un oponent virtual (FIDE Handbook, C04.5):-Els punts que tindrà aquest oponent virtual seran: Els punts que tenia en començar la ronda, més el resultat de la ronda tractat com un resultat normal (és a dir, que una derrota per incompareixença és una victòria per l’oponent virtual i viceversa), més mig punt per la resta de rondes fins al final.-Per als seus rivals, la partida no jugada comptarà com taules.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s