TORNEIG INFANTIL – SOLIDARI AMB LA MARATÓ TV3 – 15/12/2019

1. Organització.- El torneig és organitzat pel Catalunya Escacs Club. També hi col·laboren: EscaciMat S.L., Escola d’Escacs de Barcelona, Club d’Escacs Gramenet, La Musca, Ateneu Colón, Club d’Escacs Valls, Club d’Escacs Congrés, Xarxa de Mat; i a títol personal Jordi Seguí (Caissa Cards) i Jordi de la Riva (autor de diversos llibres didàctics per nens i nenes).

2. Format.- El torneig es jugarà pel sistema suís a 7 rondes, amb dos grups:

  • Federats: Obert a tots els nens i nenes menors de 16 anys (nascuts el 2003 o posteriors), amb llicència federativa en vigor, sense límit d’elo.

  • No Federats: Obert a tots els nens i nenes menors de 14 anys (nascuts el 2005 o posteriors) que actualment no tinguin llicència federativa.

L’organització és reserva el dret de modificar el ritme de joc i el nombre de rondes en funció de les necessitats i el bon funcionament del torneig.

3. Dia i horari de joc.- El torneig es disputarà el diumenge, 15 de desembre de 2019. La primera ronda començarà a les 9:30 h. L’entrega de premis està prevista a les 13:15 h. A mig matí s’oferirà un refrigeri als participants.

4. Ritme de joc.- El torneig es disputarà a un ritme de 5 minuts per tota la partida amb 3 segons d’increment per jugada.

5. Local de joc.- El local de joc serà Rector Triadó, 53 (Casinet d’Hostafrancs) Es jugarà al teatre i a la sala 4 del Primer Pis. El local està adaptat per a persones amb discapacitat.

6. Formes d’inscripció.-

Telèfon: 652261117 (David Vigo) 620341266 (Jordi Morcillo)

(Deixar missatge a la bústia de veu, enviar SMS o missatge de Whatsapp)

E-mail: marato2019catalunyaescacs@gmail.com

La inscripció es considerarà acceptada un cop es confirmi per part de l’organització. S’ha d’especificar Nom i Cognoms complets, data de naixement i club o escola, i si s’està o no federat/da. I també heu de dir el curs del nen/a a l’escola.

Termini: Dimecres 11 de desembre a les 20:00h. Places limitades a 230.

7. Drets d’inscripció.- 

Quota única de 10 €

El pagament de les inscripcions s’ha de fer obligatòriament al número de compte del Banc Sabadell del Catalunya Escacs Club: ES18 0081 0557 1400 0140 4649 indicant Nom+Cognoms+MARATÓ 2019. En cas de no fer-ho el nen o nena no es considerarà inscrit i no podrà participar del torneig.

Els beneficis del torneig es destinaran a la Marató de TV3 d’enguany sobre les malalties minoritàries http://www.ccma.cat/tv3/marato/

La quota d’inscripció dóna dret també a l’esmorzar solidari que s’oferirà durant la competició. Els pares, acompanyants i públic podran també participar en l’esmorzar solidari pagant 2 €.

8. Premis.-

General grup Federats

1r Ocachess+Beca de Gener a Juny a l’Escola d’Escacs de Barcelona

2n Llibre Escracks+2 hores de classe amb un GM de l’Escola d’Escacs de Barcelona

3r Caissa Cards+2 hores de classe amb un GM de l’Escola d’Escacs de Barcelona

4t Cartas de la Suerte+Caissa Cards+boli

5è Caissa Cards+boli

6è Cartas Diverchess+boli

7è Revista Capakhine+boli

8è Revista Capakhine+boli

9è CD Música Infantil+boli

10è CD Música Infantil+boli

General No federats

1r Ocachess+Llibre Escracks

2n Llibre Escracks+Caissa Cards

3r Llibre Escracks+Cartas de la Suerte

4t Caissa Cards+Cartas de la Suerte+boli

5è Caissa Cards+boli

6è Cartas Diverchess+boli

7è Revista Capakhine+boli

8è Revista Capakhine+boli

9è CD Música Infantil+boli

10è CD Música Infantil+boli

En els dos grups hi haurà premis per trams als tres primers sub-8 sub-10 i sub-12

Tres Primers Sub-12: Mi Tercer Libro de Táctica

Tres Primers Sub-10: Mi Segundo Libro de Táctica

Tres Primers Sub-8: Mi Primer Libro de Táctica

Medalles commemoratives per tots els participants.

Els premis no són acumulables.

Un cop finalitzat el torneig i l’entrega de premis se sortejarà entre tots els participants que encara hi siguin, 4 DVDS de la pel·lícula “En Busca de Bobby Fischer”. També se sortejarà per gentilesa del GM Herminio Herraiz Hidalgo, dos exemplars de cada un dels llibres del qual és coautor juntament amb Daniel Múñoz, “El método Zugzwang” (1 i 2).

9. Emparellaments.- El rànquing en el grup federat s’ordenarà per elo català ràpid. En el grup de no federats s’ordenarà per cursos i ordre alfabètic. L’emparellament es farà mitjançant l’ajut del programa informàtic “Swiss Manager”. Seran eliminats els jugadors que no es presentin a una ronda sense avís o causa justificada.

10. Desempats.- En acabar la darrera ronda s’aplicaran, en aquest ordre, els següents sistemes de desempat: Buchholz Mitjà, Buchholz -1, Buchholz Total, Progressiu i sorteig.

11. Homologació.- No serà vàlid per cap elo.

12. Direcció i arbitratge.-

Director del Torneig: David Vigo i Jordi Morcillo

Àrbitre principal: AI Carlos Giménez

Hi haurà un equip arbitral i uns tutors de joc vetllant pel bon funcionament del torneig.

13. Arbitratge.- Les decisions dels àrbitres seran inapel·lables.

14. Drets d’imatge.- Mitjançant la participació en el torneig s’autoritza a l’organització a publicar les dades corresponents a la gestió esportiva del torneig, així com la difusió d’imatges destinades a promocionar i informar adequadament del torneig.

15. Normativa.– Qualsevol punt no previst en el present reglament es resoldrà aplicant la normativa de la FCE, i en general la de la FIDE. La participació en el torneig, suposa, per part del jugador l’acceptació d’aquestes normes.

Barcelona, a 30 de setembre de 2019

ANNEX. DEFINICIÓ DELS DESEMPATS

  • Buchholz total: Consisteix en la suma dels punts de tots els oponents del jugador.

  • Tall de Buchholz 1: Consisteix en la suma dels punts de tots els oponents del jugador, excepte el que té la puntuació més baixa.

  • Mediana de Buchholz 1: Consisteix en la suma de punts de tots els oponents del jugador, excepte els que tenen la puntuació més alta i més baixa

  • Progressiu: Després de cada ronda un jugador té una determinada puntuació. El desempat consisteix en la suma d’aquestes puntuacions. Si l’empat persisteix, es fa el mateix càlcul traient rondes, començant per la primera.

Ajustament FIDE en el Buchholz: L’ajustament FIDE en el Buchholz s’aplicarà, per a les partides no jugades, com si s’hagués jugat contra un oponent virtual (FIDE Handbook, C04.5):-Els punts que tindrà aquest oponent virtual seran: Els punts que tenia en començar la ronda, més el resultat de la ronda tractat com un resultat normal (és a dir, que una derrota per incompareixença és una victòria per l’oponent virtual i viceversa), més mig punt per la resta de rondes fins al final.-Per als seus rivals, la partida no jugada comptarà com taules.

 

 

 

Deixa un comentari