TORNEIG INFANTIL DE LA MARATÓ DE TV3 – 9 DE GENER DE 2022

1. Organització.- El torneig és organitzat pel Catalunya Escacs Club. També hi col·laboren: EscaciMat S.L., Escola d’Escacs de Barcelona, Club d’Escacs Gramenet, La Musca, Ateneu Colón, Club d’Escacs Valls, Club d’Escacs Congrés, Gran Penya de Vilanova, Europastry S.A.; i a títol personal Lourdes Porta, GM Herminio Herraiz (coautor de diversos llibres) i Jordi de la Riva (autor de diversos llibres didàctics per nens i nenes).  
2. Format.- El torneig es jugarà pel sistema suís a 7 rondes, amb dos grups:
Federats: Obert a tots els nens i nenes menors de 16 anys (nascuts el 2005 o posteriors), amb llicència federativa en vigor, sense límit d’elo.
No Federats: Obert a tots els nens i nenes menors de 14 anys (nascuts al 2007 o posteriors) que actualment no tinguin llicència federativa. L’organització valorarà els casos en què un antic federat durant poc temps, pugui jugar al grup de no federats.
L’organització és reserva el dret de modificar el ritme de joc i el número de rondes en funció de les necessitats i el bon funcionament del torneig.  
3. Dia i horari de joc.- El torneig es disputarà el diumenge, 09 de gener de 2022. La primera ronda començarà a les 9:30h. L’entrega de premis està prevista a les 13:00h. A mig matí s’oferirà un refrigeri als participants, al pati del Casinet d’Hostafrancs, seguint totes les normes higièniques anti-Covid-19.  
4.Ritme de joc.- El torneig es disputarà a un ritme de 5 minuts per tota la partida amb 2 segons d’increment per jugada.  
5. Local de joc.- El local de joc serà Rector Triadó, 53 (Casinet d’Hostafrancs) És jugarà al teatre i a la sala 4 del Primer Pis. El local està adaptat per a persones amb discapacitat.    
6. Formes d’inscripció.-   Telèfon: 652261117 (David Vigo) 620341266 (Jordi Morcillo) (Deixar missatge a la bústia de veu, enviar SMS o missatge de Whatsapp)
E-mail: marato2021catalunyaescacs@gmail.com
La inscripció es considerarà acceptada un cop es confirmi per part de l’organització. S’ha d’especificar Nom i Cognoms complerts, data de naixement i club o escola, i si s’està o no federat/da. I també heu de dir el curs del nen/a a l’escola.
Termini: Divendres 7 de gener de 2022 a les 20:00h. Places limitades: 90 grup de no federats i 60 grup de federats. Un cop s’exhaureixin, s’obrirà una llista de reserves per rigorós ordre d’inscripció.  
7. Drets d’inscripció.-    Quota única de 10 €   El pagament de les inscripcions s’ha de fer obligatòriament al número de compte del Banc Sabadell del Catalunya Escacs Club:  ES18 0081 0557 1400 0140 4649 indicant Nom+Cognoms+MARATÓ 2021. En cas de no fer-ho el nen o nena no és considerarà inscrit i no podrà participar del torneig.  
Els beneficis del torneig es destinaran a la Marató de TV3 d’enguany sobre les malalties que afecten la salut mental http://www.ccma.cat/tv3/marato/  
La quota d’inscripció dóna dret també a l’esmorzar solidari que s’oferirà durant la competició. Els pares, acompanyants i públic podran també participar en l’esmorzar solidari pagant 2€.  
8. Premis.-  
General grup Federats  
1r Ocachess, Llibre “Blinda tú ajedrez” i 2 Hores de classe presencial o online cedides per l’Escola d’Escacs de Barcelona a càrrec d’un Mestre Fide
2n Llibre “El método Zugzwang 2” i Joc de Cartes Diverchess
3r Llibre “El método Zugzwang 1” i Joc de Cartes Diverchess
4t Llibre “El método Zugzwang 1”
5è Joc de Cartes Diverchess
6è Joc de Cartes Diverchess
7è Joc de Cartes Diverchess
8è Joc de Cartes Diverchess  

General No federats  
1r Ocachess, Petit Fritz 3 i 3 Hores de classe presencial o online cedides per l’Escola d’Escacs de Barcelona
2n Petit Fritz 2 i 2 Hores de classe presencial o online cedides per l’Escola d’Escacs de Barcelona
3r Petit Fritz 1 i Llibre Escracks
4t Llibre Escracks
5è Llibre Escracks
6è Conte i CD Infantil
7è Conte i CD Infantil
8è Conte i CD Infantil  

En els dos grups premis per trams d’edats als dos primers sub-8 sub-10 i sub-12
Dos Primers Sub-12: Mi Tercer Libro de Táctica Dos Primers Sub-10: Mi Segundo Libro de Táctica Dos Primers Sub-8: Mi Primer Libro de Táctica

Medalles commemoratives per tots els participants  

Els premis no són acumulables.  

Un cop finalitzada l’entrega de premis se sortejaran entre tots els participants alguns regals.

9. Aparellaments.- El rànquing en el grup federat s’ordenarà per elo català ràpid. En el grup de no federats s’ordenarà per cursos, com a primer criteri, i posteriorment per ordre alfabètic. L’aparellament es farà mitjançant l’ajut del programa informàtic “Swiss Manager”. Seran eliminats els jugadors que no es presentin a una ronda sense avís o causa justificada.
10. Desempats.- En acabar la darrera ronda s’aplicaran, en aquest ordre, els següents sistemes de desempat: Buchholz Mitjà, Buchholz -1, Buchholz Total, Progressiu i sorteig.
11. Homologació.- No serà vàlid per al còmput de cap elo.  
12. Direcció i arbitratge.-
Directors del Torneig: David Vigo i Jordi Morcillo
Àrbitre principal: AI Carlos Giménez
Àrbitre adjunt: AF Mireia Ramón
Hi haurà un equip arbitral i uns tutors de joc vetllant per el bon funcionament del torneig.  
13. Arbitratge.- Les decisions dels àrbitres seran inapel·lables.  
14.Drets d’imatge.- Mitjançant la participació en el torneig s’autoritza a l’organització a publicar les dades corresponents a la gestió esportiva del torneig, així com la difusió d’imatges destinades a promocionar i informar adequadament del torneig.  
15.Normativa Sanitària i Anti-Covid19.- La mascareta serà d’ús obilgatori, en tot moment haurà de tapar nas i boca correctament. No és permetrà consumir dins de la sala de joc cap aliment o beguda. L’esmorzar és realitzarà al pati de Casinet, mantenint la distància social entre els grups que no pertanyin al mateix club o escola. Dins de la sala de joc només podran accedir els nens i nenes participants, els àrbitres, tutors de joc i els membres de l’organització del torneig. S’habilitaran zones de descans i espera per als acompanyants dels jugadors.  
16.Normativa General.– Qualsevol punt no previst en el present reglament es resoldrà aplicant la normativa de la FCE, i en general la de la FIDE. La participació en el torneig, suposa, per part del jugador l’acceptació d’aquestes normes.    

Barcelona, a 03 de novembre de 2021    

ANNEX. DEFINICIÓ DELS DESEMPATS  
Buchholz total: Consisteix en la suma dels punts de tots els oponents del jugador.
Tall de Buchholz 1: Consisteix en la suma dels punts de tots els oponents del jugador, excepte el que té la puntuació més baixa.
Mediana de Buchholz 1: Consisteix en la suma de punts de tots els oponents del jugador, excepte els que tenen la puntuació més alta i més baixa
Progressiu: Després de cada ronda un jugador té una determinada puntuació. El desempat consisteix en la suma d’aquestes puntuacions. Si l’empat persisteix, es fa el mateix càlcul traient rondes, començant per la primera.
Ajust FIDE en el Buchholz: L’ajust FIDE en el Buchholz s’aplicarà, per a les partides no jugades, com si s’hagués jugat contra un oponent virtual (FIDE Handbook, C04.5):-Els punts que tindrà aquest oponent virtual seran: Els punts que tenia en començar la ronda, més el resultat de la ronda tractat com un resultat normal (és a dir, que una derrota per incompareixença és una victòria per l’oponent virtual i viceversa), més mig punt per la resta de rondes fins al final.-Per als seus rivals, la partida no jugada comptarà com taules.  

Un pensament sobre “TORNEIG INFANTIL DE LA MARATÓ DE TV3 – 9 DE GENER DE 2022

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s