5a ronda: Estancats

El Catalunya A ha patit la segona derrota de la temporada, aquesta vegada al local del Sabadell, que ens deixa amb 2,5 punts en 5 jornades, més lluny dels llocs d’ascens que dels de descens. L’estancament en la classificació també es reflex de l’estancament en el joc de l’equip, que no acaba de concretar moltes partides on deixa passar per alt opcions clares de millorar els resultats individuals, i en definitiva globals.

Això a vegades no té els seu càstig, com per exemple la setmana passada, però avui el rival tenia molta entitat: el SCC Sabadell B, que ha presentat una alineació quasi de gala. Cinc dels juvenils més destacats de Catalunya més cinc jugadors amb gran experiència i nivell. Una combinació que no te res a veure amb el discret equip que van presentar la setmana passada a Olot (on van encaixar un 8-2). El calendari, ja ho vam dir la setmana passada, ens ha fet coincidir amb el matx que podia decidir el títol a Divisió d’Honor. Per tant, un equip B del Sabadell ben armat, que no ha perdonat les nostres imprecisions.

Al voltant de les 10:45h, el ràpid David Vigo ja jugava un final amb peó de més. En alguns moments semblava que el seu rival podia forçar entrar en el final del mat d’alfil i cavall, però el nostre jugador ho ha evitat per confirmar la victòria. Hagués estat graciós veure aquesta posició en el tauler mentre altres encara estaven a l’obertura.

Simultàniament, s’han produït les derrotes de Jordi Amigó i la victòria de Rubén Martín, donant l’últim avantatge nostre al matx (1-2); no estava perdut, però ja en moltes partides estàvem apretats. Els locals han capgirat en pocs minuts amb les victòries de Carles Díaz contra Dalo i Arasa contra un servidor, en un final jugat de manera molt fluixa per part meva.

Amb el 3-2, l’única esperança ja era embolicar alguna partida (Joan Canal), fer taules en les que estaven igualades o pitjor (Ballesteros, Pau Juan i Xavi Serrano) i guanyar l’única que estava amb avantatge (Felipe Vera). Però d’aquestes 6 partides, l’expectativa de fer tres punts s’ha quedat en un pírric punt gràcies a les taules de Ballesteros i Pau Juan. Mentre Joan Canal posava amb problemes a Imar Talló, Felipe Vera veia contrariat com el seu rellotge marcava 0.00. Joan Canal no triomfava en el seu atac, i veient-se amb peça de menys es rendia, però sense veure una miraculosa solució d’ofegat. Tampoc hagués servit de res. I finalment, Xavi Serrano, també imprecís en un final de torres, cedia davant l’actual Campió de Catalunya cadet Marc Pozanco.

Un contundent 7-3 que pràcticament ensorra les aspiracions de mirar cap amunt. La setmana que ve passa l’últim tren de l’ascens pel Casinet, però el bitllet és molt car: caldria guanyar el potent Terrassa, que cada setmana s’imposa amb molta autoritat. I tot i així, caldria esperar futures caramboles. Però per una altra via passa també el tren de la permanència, que és el que haurem d’agafar, i amb la seriositat necessària, si patim una nova derrota.

L’any del B

El Catalunya B potser era menys aspirant a un ascens, comparat amb l’A. No pot anar mai de l’1 al 10 titular, com sí pot fer el primer equip. Fins i tot sol tenir baixes de darrera hora. Però els jugadors estan fins, i ho demostren guanyant cada setmana, algunes amb patiment i altres amb contundència.

Avui s’han imposat amb molta lluita al pintoresc local de l’Agustí (4-6). Les sis victòries i les quatre derrotes donen idea d’aquesta lluita. Cal destacar l’excel·lent puntuació de David Martín, amb 4 de 5, alternant primer i segon tauler.

L’equip B comanda el grup amb un punt d’avantatge sobre els seus perseguidors, Hospitalet i Peona i Peó C, amb els que se les veurà els dos darrers dies. A favor nostre, hi ha que aquests dos equips s’hauran d’enfrontar abans i això potser ens dóna més marge.

La Lliga es comença a fer llarga per als filials

Pel que fa a la resta d’equips, les baixes acumulades del B i el C han afectat indirectament totes les alineacions, que ni de bon tros han estat tan compactes com les que hem anat presentant a casa. No és que hi haguessin desplaçaments gaire llargs…o gens (Peona i Peó, Congrés, Sant Feliu), però per estranyes circumstàncies els calendaris de disponibilitat de molts jugadors sol coincidir amb els diumenges parells (quan juguem com a locals).

El Catalunya C, amb baixes i un equip quasi de circumstàncies, ha tret un valuós mig punt contra el Peona i Peó D, plagat de joves i molt joves jugadors (fins a un sub-8). Cal destacar el bon paper i comportament dels veterans Luis Álvarez i Albert Coll, que compleixen cada setmana, tot i que solen saltar d’un equip a un altre com baldufes, i a més ho fan guanyant. El C segueix sumant marge per si costa completar els equips els darrers dies, i no haver de patir.

El Catalunya D havia intentat mantenir la força dels taulers contra el Congrés C, però no ha servit per seguir en la lluita capdavantera i l’equip ha cedit per 3,5-2,5. Al mateix local, l’equip F perdia per un contundent 4-0 amb el Congrés F; lamentablement hem tingut una incompareixença, cosa que em fa mal a la vista, molt més que qualsevol derrota, perquè tenim un grup nodrit de recent federats de 1700 esperant la seva oportunitat cada setmana.

També ha sortit escaldat l’equip E, que visitava el Sant Feliu C, per un clar 5-1, però d’altra banda lògic, donada la diferència de nivell i experiència. Però cal aplaudir els nostres jugadors, ja que el que porta més temps de federat entre ells 6 només porta dos anys. Bon triomf de Xavi Giner, que seguirà saltant elo de molt en molt gràcies a la seva encara constant 25 (avui +20 al sac!).

Però qui més mèrit ha tingut dels nostres 43 jugadors ha estat el jove Magí Bernat, que ha vingut a jugar a l’equip D, tot i la pèrdua recent del seu avi, i per tant del pare d’en Juli Bernat. A ells dos, en Magí i en Juli, no els hem pogut dedicar gaires victòries aquest diumenge, però ho farem ben aviat. De moment tota la nostra força i suport per aquests dos vilafranquins tan ben integrats al club i amb els qui sempre es pot comptar.

Jordi Morcillo

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s